Digitális fesztivál múzeumoknak

Helyszín: 
Museum of Science&Industry (Manchester)
Időpont: 
2016. január 21.

A brit Múzeumok Szövetsége (Museum Associatinon) szervezésében kerül megrendezésre a "Digitális fesztivál múzeumoknak" című konferencia Manchestreben.

A rendezvény keretében a legújabb digitális technológia ,–  amely a látogatói élményt valamint a gyűjteményt befogadását is segíti –  kerül bemutatásra. 

Az esettanulmányok, a gyakorlati előadásokon kívül a 2016-os "Museum Tech" arra is lehetőséget teremt, hogy a múzeumi gyakorlatban használt technikákat kipróbálhassák a résztvevők. Ennek keretében,

 workshopon keresztül ismerhetik meg a 3D modellezés műhelytitkait Az előadók között szerepel a híres Peter Law, aki többek között a londoni Tate Moderneben a Flying Object - a Tate Sensorium kitatalálója, így a 2015-ös Tate's IK díj győztese. Aztán Celena Bretton a londoni Natural History Museum digitális médiatervezés stratégiai menedzsere, valamint Phil Harper az Atlantic Productions digitális művészetért felelős vezetője elmagyarázzák, hogyan lehet új látogatókört kiépíteni egy ilyen együttműködésben az új médiumokon keresztül.