IX. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia

Helyszín: 
Online
Időpont: 
2021. május 10-11.

X. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencia Online – Felhívás

BELSŐ ERŐK ÉS KÖLCSÖNHATÁSOK A KORTÁRS MÚZEUMI VILÁGBAN

IX. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai ONLINE Konferencia

2021. május 10-11., hétfő-kedd

Szervezők: Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Pulszky Társaság – Magyar Múzeumi Egyesület, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi és Oktatási Módszertani Központ

Támogató: Nemzeti Kulturális Alap

Együttműködők: EPALE Magyarország – A felnőttkori tanulás elektronikus európai platformja, MTA PTB Andragógiai Albizottság, PTE BTK HFMI

Az idei évben Szombathelyről jelentkezik a Múzeumandragógiai Konferencia, ezúttal online közvetítés teszi lehetővé a múzeumi szakma képviselői számára a bekapcsolódást.

A 2021. május 10-11. között online formában megrendezésre kerülő IX. Országos és V. Nemzetközi Múzeumandragógiai Konferencián a témafelvető plenáris előadások, majd az ezeket kiegészítő, feldolgozó műhelybeszélgetések, szekciók több vezértémát járnak körül.

Az előadók a hazai felsőoktatási intézmények és múzeumok kapcsolatát, együttműködését elemzik, beszámolnak az erre vonatkozó országos kutatásról és a partnerség gyakorlati tapasztalatairól is.

Szó lesz a társadalmi szerepvállalás múzeumi aspektusairól, így a szociális hátránnyal élő fiatal és idősebb felnőttek múzeumi programjairól és az esélyegyenlőségi módszerek nemzetközi múzeumi példáiról.

Terítékre kerül a múzeum és a közösségszervezés témája: a múzeumi közösségépítés online lehetőségei, a múzeumi kommunikációs stratégiák, a felsőoktatási együttműködéssel zajló múzeumi kommunikáció jó gyakorlatai.

A szakmai önreflexió jegyében pedig a felnőttképzés új rendszere és a múzeumi minőségbiztosítás témájának megtárgyalása, illetve a különböző múzeumi szakterületek érdekeinek, értékrendjének és nézőpontjainak ütköztetése, az eltérő és közös szemléleti pontok feltárása sem maradhat ki a konferenciaprogramból.

A múzeumi diskurzust a szekció/műhelymunka tanulságainak közös megvitatása, valamint a két nap alkalmával több ízben is a házigazdák jóvoltából választható vizuális élmény-programok, népszerűsítő rövid filmek teszik teljessé.

 

Rendezvényünk része a 2021. május 10. és 16. között zajló Közösségek Hete országos program-sorozatnak!

Kapcsolat, további információ: muzandra18@gmail.com

Facebook: facebook.com/ptmandra