Múzeum 2.0 Digitális technológiák a jövő múzeumában

Helyszín: 
Design Terminál
Időpont: 
2016. április 26.10.00-19.00

A 21. század elején a technológia térhódítása a múzeumokat is kérdések elé állítja: Mennyiben kell alkalmazkodniuk a megváltozott ismeretszerzési és szabadidős szokásokhoz a kiállítások tervezésekor? A technológia miként járulhat hozzá a múzeum változó szerepének, céljainak betöltéséhez? Milyen legyen az egyedi kiállításokon túlmutató digitális stratégiája egy-egy intézménynek?

Az egész napos rendezvény célja, hogy párbeszédet kezdeményezzen a fenti és hasonló kérdésekről, segítse a hazai múzeumi döntéshozókat és szakembereket a tájékozódásban, intézményük fejlesztésében. A konferencia meghívott külföldi előadója, Alicja Knast múzeumigazgató nemzetközi hírű lengyelországi projektekről beszél, közvetlen tapasztalatai alapján.

Egy-egy szekció foglalkozik hazai, házon belüli vagy a falakon kívüli projektek bemutatásával.  A technológia lehetőségeiről, saját tervezői elveikről és gyakorlatukról a múzeumi alkalmazásokban már jeleskedett kreatív szakemberek beszélnek. A záró szekcióban a Liget Budapest projekt keretébenmegújuló múzeumok szakmai vezetői mutatják be azt, hogy hol tartanak ma az előkészítésben és a koncepció tervezésben.  Az előadásokat  minden szekcióban panelbeszélgetés és eszmecsere követi. Az egész napos demok során egyes projektek, technológiák a ki is próbálhatók.

A rendezvényre várjuk minden hazai múzeum és örökségközvetítő intézmény vezetőit, kommunikációs, muzeológus, múzeumpedagógus szakembereit, a kulturális örökségközvetítésben érdekelt helyi vagy országos hivatalok képviselőit, illetve a kreatív ipar és az informatika szakembereit. 

A rendezvény ingyenes, de a korlátozott férőhelyekre való tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött.

További részletek:   techlab.mome.hu/muzeum_kettopontnulla  Kapcsolat: techlab@mome.hu