PED. KEDD MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI MŰHELY

Helyszín: 
Online
Időpont: 
2021. május 11.

PED. KEDD MŰVÉSZETPEDAGÓGIAI MŰHELY

Online múzeumpedagógiai újdonságok a Ludwig Múzeumban – Ped.Kedd online

 

Az idei tanév utolsó Ped. keddjén a Ludwig Múzeum online formában megvalósított múzeumpedagógiai programjai kerülnek bemutatásra. A jövő félévre való előretekintésként a Nagylátószög.120 éves a magyar film című kiállításban a Nemzeti Filmintézet – Filmarchívummal közösen megvalósuló múzeumpedagógiai programok terveiről, előkészületeiről, valamint a pedagógusoknak készített online elérhető anyagaikról beszélnek az archívum munkatársai.

A programra szeretettel várjuk a vizuális kultúra és a médiaismeret tantárgyak oktatásával foglalkozó pedagógusokat, valamint osztályfőnököket, múzeumpedagógus kollégákat. 

IDŐPONT: 2021. május 11., 17 óra

PROGRAM

17.00–17.05: Hemrik László, a Múzeumpedagógiai Osztály vezetőjének köszöntője

17.05–17.25: Hemrik László bemutatja a Konok Tamás kiállításhoz készített virtuális tér múzeumpedagógiai használatát

17.25–17.35: Somogyi-Rohonczy Zsófia, múzeumpedagógus ismerteti a Van művészi vénád című nemzetközi együttműködés és középiskolás pályázat, valamint a Kortársunk a művészet című pedagógus továbbképzés online megvalósítását.

17.35–17:45: Varga Zita, múzeumpedagógus a BarabásiLab kiállításhoz – a British Councillal együttműködésben – készített Behálózva című online múzeumpedagógiai foglalkozás tapasztalatairól beszél.

17.35–17:45: Dabi-Farkas Rita, múzeumpedagógus az Összjáték című múzeumpedagógiai kisfilmsorozatot és a Gondolat túra a Ludwigban című kortárs műelemző verseny újításait mutatja be. 

17.45–17:50: Ráduly György, igazgató (NFI – Filmarchívum) bevezetője a Nagylátószög.120 éves a magyar film című kiállításról

17.50–18:05: Erdős Emese, oktatási referens (NFI – Filmarchívum) bemutatja a Klassz oktatási és ifjúsági programot, ismerteti a Filmarchívum és a Ludwig Múzeum múzeumpedagógiai programjaiban való együttműködését

18:05-18:30: Beszélgetés

A program online térben, ZOOM felületen kerül megrendezésre, a beszélgetést rögzítjük is, amely később a Ludwig Múzeum YouTube csatornáján is visszanézhető. 

Kérjük, hogy jelezze számunkra részvételi szándékát az alábbi űrlap kitöltésével

REGISZTRÁCIÓ

Az esemény a Ludwig Múzeum weboldalán